Aktuálně

Vyhodnocení projektů Pardubického kraje: TECHNOhrátky a ZDRAVOhrátky

5.2.2024

V úterý 30. ledna 2024 se uskutečnila v budově Krajského úřadu Pardubického kraje již tradiční akce, která je spojena s vyhlášením výsledků doprovodných soutěží žáků základních a středních škol.

Jednalo se o projekty zaměřené na podporu technických, odborných a zdravotnických oborů v našem regionu TECHNOhrátky a ZDRAVOhrátky.

Slavnostního odpoledne se zúčastnili radní Pardubického kraje pro školství Josef Kozel a vedoucí odboru školství Martin Kiss. Dále pracovníci krajských odborů zdravotnictví, ředitelé středních i základních škol, zástupci Úřadu práce, Hospodářské komory, Svazu průmyslu a dopravy ČR, zástupci naší firmy Bühler CZ a další významné regionální firmy a krajská zdravotnická zařízení.
Oba projekty jsou pro Pardubický kraj prestižní a ostatní regiony v ČR nám mohou jen závidět. Její přínos spočívá především v tom, že stále narůstá počet žáků, kteří se hlásí do učebních oborů na základě tohoto projektu.

I z tohoto důvodu se naše firma podílí nejen na podpoře těchto projektů, ale i na konečném vyhodnocení nejlepších soutěžících. V tomto roce jsme předali cenu za 1. místo žákyni Darje Shevshuk z naší partnerské školy SŠ gastronomické a technické Žamberk, která zvítězila s cukrářským projektem „Truhla“.

Novinkou letošního ročníku bylo zavedení „Síně slávy TECHNOhrátek“, do které byl slavnostně uveden jako první člen náš bývalý pan ředitel Jiří Appeltauer. Především za jeho neutuchající, dlouhodobou a všestrannou podporu projektu i celoživotní přínos propagací technického vzdělávání. Gratulujeme a těšíme se na další ročník.