Aktuálně

Podpořili jsme česko-polské soupeření mladých hasičů

2.6.2023

V sobotu 13. května 2023 se ve sportovním areálu rokytnické základní školy uskutečnil ojedinělý mezinárodní česko-polský projekt „Soupeření mladých hasičů bez hranic“, který naše firma Bühler CZ - Žamberk podpořila.

Jednalo se o nevídanou akci v regionu Orlických hor i širokého okolí, která si klade za cíl znovu nalákat mládež k požárnímu sportu po Covidovém útlumu a vytvořit prostor pro předávání zkušeností trenérů a pro navazování nových kontaktů mezi sbory z české a polské strany hranice. Nosnou částí však byl závod jednotlivců v běhu na 60 m překážek aneb Rokytnická šedesátka. Souběžně s ní mezi sebou mladí hasiči zápolili i v rámci celých družstev v Rokytnické štafetě dvojic. Akci pod patronací Sboru dobrovolných hasičů Rokytnice v Orlických horách celý den doprovázelo celkově slunečné počasí, i když občas bylo lehce pod mrakem. Na tartanu i mimo něj panovala po celou dobu akce skvělá soutěžní nálada.
Celý sportovní den měli účastníci navíc možnost využít nesoutěžní čas k návštěvě stánku Českého červeného kříže Ústí nad Orlicí, kde si mohli vyzkoušet základy první pomoci. K prohlídce a usednutí za volant byla i hasičská zásahová technika OSP Wilkanów a JSDH Rokytnice. Dopoledne byla přítomna i rokytnická hlídka Policie ČR, a tak děti mohly usednout za volant policejního vozu, vyzkoušet pouta či se lehce bouchnout pendrekem. Volný čas tak mohli všichni zúčastnění efektivně využít.

Firma Bühler CZ - Žamberk do soutěže věnovala 48 originálních medailí vlastní výroby s podobou loga Rokytnické šedesátky a štafety dvojic.
Akce se zúčastnilo 405 účastníků (mladí hasiči, vedoucí, rozhodčí a pořadatelský tým) z 28 českých a 5 polských sborů a s návštěvníky se v areálu mohlo pohybovat minimálně 600 osob.