Aktuálně

15 km po Divoké Orlici

11.5.2023

V sobotu 6. května 2023 se poprvé naše firma Bühler CZ - Žamberk zúčastnila tohoto tradičního vodáckého závodu.

Myslím, že napoprvé jako nováčci velmi úspěšně. Ale, co tomu vše předcházelo?
Tento nápad vznikl na personálním oddělení zhruba v polovině dubna. Bylo potřeba dát dohromady posádku, sehnat odpovídající loď, začít s tréninky, abychom se takzvaně „sjeli“. Posádka pramice byla vytvořena poměrně rychle, jmenovitě: Daniela Víšová, Radovan Skalický, Martin Doleček, Ladislav Hruška, Aleš Dytrt a náhradnice Kristýna Neškudlová. S velkým nadšením jsme se pustili do tréninku, nejdříve na klidné vodě pastvinské přehrady a potom i 2x na řece, abychom si lépe zvykli na tekoucí vodu. Pramici jsme si zapůjčili od bývalých závodníků ze Svazu vodáků, ale byly nutné drobné opravy. I to jsme zvládli. Takže, jsme byli po všech stránkách připraveni v sobotu nastoupit na start závodu v Nekoři.

Na startu nakonec bylo 16 pramic, tentokrát bez účasti cca 7 posádek ze Svazu vodáků ČR. Trať závodu jsme zvládli a s nástrahami 5 jezů jsme si poradili. Počasí se nakonec umoudřilo, i když jsme byli z trati závodu od vln a povinného přetahování jezu v Líšnici dokonale mokří, tak zima nám v zápalu boje nebyla. Bez problémů a v závodním tempu jsme dojeli do cíle v Žamberku. 

 

Skončili jsme na krásném 9. místě a tím jsme si splnili náš cíl umístit se do 10. místa. Závod to byl opravdu vyrovnaný, od 6. místa nás dělilo 54 sekund a na vítěznou loď jsme „ztratili“ pouze 5,5 minuty, což na nováčky v tomto náročném vodáckém závodě je velmi pěkný výsledek.
Jako kormidelník (kotrčník) chci celou posádku touto cestou pochválit za nadšení a přístup k tréninkům i bojovnost při závodě. Třeba v příštím roce letošní zkušenosti využijeme a posuneme svoji pozici ve výsledkové listině výše.